Video Gallery
Δείτε το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που βραβεύτηκε στην Αμερική. Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί τη Γενοκτονία των Ελλήνων και άλλων αυτόχθονων χριστιανών από τα χέρια των Οθωμανών και των Εθνικιστών Τούρκων. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες σκοτώθηκαν, ενώ εκατομμύρια άλλοι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους πατρίδες στη Μικρά Ασία «Τουρκία», τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη ως μέρος της εκστρατείας των Τούρκων για εθνοκάθαρση των χριστιανικών πληθυσμών της.
Πανηγυρικός Λόγος Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στο ΑΠΘ (25/3/1992)
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Φωτιάδης - Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το μεγαλείο της φωνής της Devrim, της μεγάλης τουρκάλας αγωνίστριας των λαών της Μικράς Ασίας. Ουσιαστικό στήριγμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Eπετειακή διαδικτυακή εσπερίδα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο το κανάλι Pentapostagma TV της πλατφόρμας Youtube.
Ομιλητής : Κώστας Φωτιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας.
Πηγή: ORASI TV
Bιβλιοπαρουσίαση "Η ΡΩΣΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ" που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η συγκλονιστική ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη στα πλαίσια της Δέησης του Πόντου στη Θεσσαλονίκη στις 17 Μαΐου 2020. Μια ομιλία μνημείο, ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές που πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του Πόντου!
Πηγή: Σύλλογος Ποντίων Μονάχου (σελίδα στο FB)
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Κωνσταντίνος Φωτιάδης
Δημήτρης Καραμήτσος
Φάνης Μαλκίδης
Θεοδόσης Κυριακίδης
Γιώργος Παρχαρίδης
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης
κ.Ιωάννης Τασσιάς
Γιάννης Αποστολίδης
Ουρανία Καλογερίδου
Καλεσμένοι στην εκπομπή One Talk βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης και ο συγγραφέας και ακτιβιστής, Ταμέρ Τσιλιγκίρ. Με αφορμή το τριήμερο διεθνές συνέδριο για τη γενοκτονία των Ποντίων, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο ίδρυμα Νιάρχου οι δύο άντρες εξιστόρησαν τη δική τους οπτική και εμπειρία σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ιστορίας, ενώ παράλληλα ο κ.
Συζήτηση με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη στο Διεθνές συνέδριο για τη Γενοκτονία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.
Αφιέρωμα της εκπομπής "Στην υγειά μας" στον Κωνσταντίνο και στον Ματθαίο Τσαχουρίδη που προβλήθηκε 26/11/2016 στον Alpha.
Απόσμασμα της εκπομπής "Καθημερινά και Απλά" της ΕΡΤ3 όπου ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης παρουσιάζει την πολυθεματική έκθεση "Πόντος, δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη". Η πολυθεματική έκθεση πραγματοποιείται από τις 27 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου 2018, στο περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ.
Υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Τόσκα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 18:00-20:00, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των 350.000 τουλάχιστον μαρτυρικών θυμάτων, η οποία συντελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα 1914-1922. Ομιλητής ήταν και ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
πηγή: AMNAwebTV
Σειρά 12 αυτοτελών 45λεπτων εκπομπών για την ιστορία, τα ήθη, τον πολιτισμό των απανταχού Ποντίων που φιλοδοξεί να καταγράψει την ιστορική πορεία του ποντιακού ελληνισμού αλλά και την σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Πόντιοι στην Ελλάδα στην Τουρκία και στην Ρωσία. Θα ψηλαφίσει κάθε πλευρά που αφορά το παρελθόν και το παρόν των βασανισμένων αυτών Ελλήνων επιχειρώντας μια σύνθετη και μοντέρνα τηλεοπτική αφήγηση. Πιο αναλυτικά τρεις θα είναι οι θεματικοί άξονες που θα διασχίσουν την δημιουργία αυτής της σειράς. Α) μια σειρά επεισοδίων θα αφορά την ιστορία των Ποντίων από την αρχαιότητα ως την απομάκρυνση από τις εστίες τους. Τα επεισόδια αυτά θα ασχοληθούν επίσης με τις δυσκολίες της εγκατάστασης τους στην Ελλάδα καθώς και με το κύμα των νεοπροσφύγων Ποντίων που κατέλυσε την χώρας μας μετά την διάλυση των πρώην χωρών του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ. Στον ίδιο κύκλο επεισοδίων θα εστιάσουμε και σε μικρότερες «ιστορικές ενότητες», που παρουσιάζουν όμως μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον όπως π.χ. την ιστορία της Παναγίας Σουμελά. Β) κάποια επεισόδια θα ασχοληθούν με τον ποντιακό πολιτισμό και συγκεκριμένα, το ποντιακό τραγούδι ως έκφραση της τρισχιλιόχρονης ποντιακής ιστορίας, όπως και την λογοτεχνία, την γλώσσα και το θέατρο που εκφράζουν την πολιτιστική ιδιαιτερότητα της ποντιακής ψυχής και που ως τώρα αποτελούν ένα άγνωστο και όμως πολυτιμότατο κομμάτι του Ελληνικού πολιτισμού.